Banditët: banditizmi shoqëror në epokën moderne

Book-author

Eric Hobsbawm

SKU: 120-610-609 Category:

7.80

1 in stock

Description

Banditët është ndoshta teksti që i dha famë të gjërë njërit prej historianëve më të shquar të shek. XX. Duke hedhur dritë mbi lidhjet historike, kulturore dhe shoqërore të banditit me mjedisin në të cilin ai spikat, Hobsbawm-in arrin të nxjerrë në pah një figurë me kompleksitet shumëplanësh. “Banditi social”, siç e quan autori këtë figurë, ngërthen brenda vetes aspirata dhe ideale nga më kontradiktoret, duke ushtruar ndikim të fortë në imagjinatën popullore. Në këtë rast tashmë klasik, Hobsbawm-i na ofron një këndvështrim krejtësisht të ri, provokues dhe hera-herës subversiv, mbi objektin e studimit të tij.

 

 

 

Additional information

Book-author

Eric Hobsbawm

Format

Paperback

Language

Albanian

Pages

277

Print

1

Publisher

Pika pa Sipërfaqe

Translator

Lulzim Hoxha

Year Published

2022

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Banditët: banditizmi shoqëror në epokën moderne”