E ardhmja e një iluzioni; Ligështimi në qytetërim

Book-author

Sigmund Freud

SKU: 120-610-616 Category:

6.10

1 in stock

Description

Eseja e parë, përbën një nga shqyrtimet më të hollësishme të Freud-it mbi temën e fesë. Autori analizon lindjen, zhvillimin dhe përsiatet mbi të ardhmen e fesë si fenomen individual dhe shoqëror.

Në esenë e dytë, Freud analizon konceptin e “qytetërimit/kulturës” , funksionet që ai kryen në frenimin dhe rregullimin e instikteve të individit, dhe “ligështimin” që rezulton nga kjo marrëdhënie.

Të shkruara relativisht vonë në karrierën e gjatë të themeluesit të psikanalizës, pas tronditjes që pësoi perëndimi — dhe autori — nga lufta e përgjakshme e viteve ’14-’18 (L. I Botërore), esetë paraqesin një ndër tablotë më pesimiste të natyrës njerëzore dhe të qytetërimit sipas konceptimit frojdian, dhe shënojnë një pikë kthese të mëtejshme në mendimin e tij.

Veçanërisht eseja e dytë është një nga tekstet më të rëndësishme e më të studiuara të Freud-it. Më poshtë dy fragmente fare të shkurtra nga dy esetë.

 

 

Additional information

Book-author

Sigmund Freud

Format

Paperback

Language

Albanian

Pages

217

Print

1

Publisher

Pika pa Sipërfaqe

Translator

Sokol Kosta

Year Published

2018

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “E ardhmja e një iluzioni; Ligështimi në qytetërim”