Lufta e grave

Book-author

Alexandre Dumas

SKU: 120-610-583 Category:

9.32

1 in stock

Description

“Lufta e Grave” (La guerre des femmes), është njëri nga romanet e suksesshme të shkrimtarit të madh frances, të shekullit të nëntëmbëdhjetë, Aleksandër Dyma. Ky roman, edhe pse disi i harruar dhe i lënë në hije, mbetet po aq i sukseshmëm sa edhe Tre musketierët apo Konti i Monte Kristo. Temën qendrore të rij e përbëjnë ngjarje dhe fakte të vërteta nga historia politike e Francës e shekullit XVII.

Pasi Luigji XIII vdiq, e veja e tij, e njohur si Ana e Austrisë për shkak të vendlindjes, mori përsipër të përfaqësonte të birin Luigjin e XIV që ishte ende i mitur. Sundimi i saj u kundërshtua nga vëllai dhe kushëriri i Luigjit XIII, të cilët njihen kolektivisht si princat dhe u burgosën prej saj dhe kryeministrit të egër Maxarin. Gruaja e kushëririt, Princesha Condé, organizoi dhe mori përsipër udhëheqjën e rebelimit në zonën e Bordosë.

Quhet Lufta e grave, sepse nga njëra anë gjendet personazhi i Mbretëreshës Ana e Austrisë në anën e së cilës është edhe Nanon de Lartigues, tepër dinake dhe e dashura me shumë ndikim tek duka d’Épernon; nga pala kundërshtare, princesha Conde, dhe vikontesha Claire de Cambes. Të gjitha këto gra “ luajnë burrash” që ta fitojnë ose ta mbajnë pushtetin.

Additional information

Book-author

Alexandre Dumas

Format

Paperback

Language

Albanian

Pages

554

Print

1

Publisher

Uegen

Translator

Asllan Saraçi

Year Published

2019

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Lufta e grave”